VEL GJENNOMFØRTE REGINEDAGA I BØ OG MALNES MENIGHET

Det var mye spennende som skjedde under årets Reginedaga!

Til tross for koronasituasjonen denne sommeren, ble årets Reginedaga gjennomført med en god del aktiviteter i Bø og Malnes menighet:

Fredag 24 juli var det lesestund på Bøheimen i 3 etasje med Regine Normanns eventyr.

Fredag 24 juli var det flott konsert i Malnes kirke med trombonekvartetten Cimbrasso.

Søndag 26 juli arrangerte vi friluftsgudstjeneste på Kalvøya utenfor Haugsnes i samarbeid med lokale aktører på Haugsnes og Bø kunst- og kulturstrømskomité. Evy Brun fra Øksnes var prest og Christina Schmeizl var organist med fiolin, og med seg hadde hun mannen sin på gitar. Det var opplesing av Reginetekst fra kirkegården på Kalvøya og det ble kirkekaffe.

Søndag 26 juli var det konsert i Malnes kirke med tema Erik Bye.

ÅPEN KIRKE:

Mandag til fredag under Reginedagan i uke 31 hadde vi Åpen kirke med program kl. 12. Det var mulighet for å kjøpe vafler og kaffe samt opplesing av Regine Normann eventyr hver dag.

Mandag holdt Richard Edvardsen foredrag i Malnes kirke med tema: Martin Luther; gatesanger, munk og reformator.

Tirsdag var det allsang i Bø kirke med Nils Olav Johnsen på trekkspill og forsangergruppe fra Korforeningen Varden.

Onsdag var det lunsjkonsert i Malnes kirke med to tidligere elever i Bø kulturskole, Sofie Robertsen og Målfrid Eide Bendiksen på piano. Her er det de to flinke ungdommene spilte: Sonatine Op. 12 No. 1 av Friedrich Kuhlau, Vals fra op. 12 No. 2 av Edvard Grieg, Preludium i C-moll av Bach, Til Elise av Beethoven, Måneskinnssonaten av Beethoven og Sandcastles av Martha Mier.

Torsdag var det lunsjkonsert i Bø kirke med Anniken Gynnild Johnsen på sang og piano. Med seg på gitar og lyd hadde hun kulturskolelærer Tommy Nilsen.

Fredag kunne vi høre taffelmusikk i Malnes kirke ved Richard Eriksen.

FEIRING AV MALNES KIRKE 125 ÅR:

Kirkejubileet ble feiret med et variert program. Vi startet med Jubileumsmesse ved prost emeritus Olav Holten og kirkekaffe med gode kaker på kirkebakken. Så fortsatte programmet med to sanger av Julie Willumsen. Kari Lise Fagerhaug Stephansen hadde laget en flott historisk gjennomgang av Malnes kirke 125 år som hun fremførte. Inga Eide Bendiksen leste om flyttingen av gamle Malnes kirke fra Malnes i Hovden til Eidet, fra Regine Normanns historiske roman Eiler Hundevart. En god del interiør i Malnes kirke ble trukket fram, blant annet de to flotte nordlandsbåtene som kirka har fått i gave og de vakre hardangersømdukene på alteret og døpefonten. Det hele ble avsluttet med enda en sang av Julie Willumsen. Det ble en flott 125 års markering!

Bilder: Bø og Malnes menighet