Fasteaksjonen - leserbrev fra Richard Edvardsen


Her kan du lese om Richards erfaringer med Kirkens nødhjelps arbeid:

 

 

  

DET LIVGIVENDE OG FRIGJØRENDE VANNET.

I Johannesevangeliet leser vi om Jesu møte med en samaritansk kvinne ved Sykars brønn. Da disiplene kom dit etter å ha handlet mat inne i byen, står det at de var forundret over at han talte med en kvinne.

Det burde egentlig ikke overrasket dem. Sannsynligheten for at det nettopp var en kvinne han traff ved brønnen, var mer enn stor. Fra tidenes morgen har det alltid vært kvinners lodd å bære vann. Uendelige er de mil, og uendelige er de timer dette har kostet verdens kvinner.

Jeg fikk se dette med egne øyne i 1988 da jeg var i Guatemala for Kirkens Nødhjelp (KN). Da besøkte jeg blant annet den vesle Maya-landsbyen, Tierra Colorada, der KN hadde bidratt med mange vannposter. Landsbyforstanderen tok meg med til vannkilden der kvinnene tidligere hadde hentet vann. Det var om lag 1,5 km. dit, i ulendt terreng. Hvor befriende for kvinnene å slippe disse daglige turene. 

Enda tydeligere ble det for meg hva KN´s vannposter kan bety da jeg besøkte ghettoen «Jesus la Buena Esperanza» - «Jesus det Gode Håp» i Guatemala City. Med lett tilgang til rent vann fikk kvinnene mer tid til selvrealisering. De hadde en egen møtesal der de kunne gjøre håndarbeid og drøfte felles problemer, og skoletilbud der kvinner som ikke hadde fått skolegang, fikk lære å lese og skrive.

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon – 2020 går til å gi rent vann og hygieneopplæring i utsatte områder. Det redder liv hver dag. Alle som ønsker å være med på denne dugnaden, kan gi penger til Kirkens Nødhjelps digitale fasteaksjon.

Om du ønsker å gi en gave kan du sende penger:

-          Via Vipps til 2426

-          Via Fasteaksjonens nettside: fasteaksjonen.no

-          Sende en SMS: «VANN» TIL 2426, DA GIR DU KR. 200,-

-          Bruke nettbank og sende gaven til kontonummer 1594 22 87493

 

Mange bekker små gjør en stor å!

 

Richard Edvardsen

Bø i Vesterålen

 

  

Tilbake